SIGNUP
  LOGIN

Με θέμα τα νομοσχέδια για τον εν εξελίξει εκσυγχρονισμό του Οικογενειακού Δικαίου η πρόεδρος κα Αναστασία Τζίρτη και μέλη της Επιτροπής Οικογενειακού Δικαίου του ΠΔΣ συναντήθηκαν χθες 19/7/24 με τον Πρόεδρο και μέλη του Συμβουλίου του ΠΔΣ.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν και αντηλλάγησαν απόψεις αναφορικά με  πτυχές και πρόνοιες των νομοσχεδίων και συμφωνήθηκαν οι τελικές θέσεις που θα προωθηθούν με στόχο την ουσιαστική μεταρρύθμιση του Οικογενειακού Δικαίου, η οποία αναμένεται να αποφέρει πρακτικά και θετικά αποτελέσματα. Εκφράζουμε ιδιαίτερες ευχαριστίες στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης για τη μέχρι σήμερα συνεργασία και εποικοδομητική στάση στη διαβούλευση για ολοκλήρωση των νομοσχεδίων.

Παράλληλα, συζητήθηκαν επιμέρους προβλήματα που παρατηρούνται στα Οικογενειακά Δικαστήρια και συμφωνήθηκαν ενέργειες που θα προωθηθούν για αντιμετώπισή τους, ώστε οι δικηγόροι να αντιμετωπίζονται με σεβασμό και να δύνανται να παρέχουν τις υπηρεσίες τους απρόσκοπτα, διαφυλάσσοντας συγχρόνως τα δικαιώματα των πολιτών.