SIGNUP
  LOGIN

Σε πρόσφατη συνεδρίασή της η Ολομέλεια του Διοικητικού Δικαστηρίου αποφάσισε να ακούσει τις υποθέσεις αρ. 40/21 και άλλες, που εκκρεμούσαν ενώπιον της Προέδρου, σε σχέση μόνο με την προβληθείσα σε όλες Προδικαστική Ένσταση της Δημοκρατίας, (Καθ’ ων η αίτηση), ότι η απόφαση των καθ’ ων η αίτηση να απορρίψουν τις αιτήσεις των αιτητών για Πολιτογράφηση στα πλαίσια του επενδυτικού προγράμματος πολιτογραφήσεων, αποτελεί Κυβερνητική πράξη και άρα εκφεύγει του αναθεωρητικού ελέγχου του Διοικητικού Δικαστηρίου.

 

Επειδή τέτοιες προσφυγές έχουν καταχωρηθεί από πολλούς άλλους αιτητές σε όλους τους Δικαστές του Διοικητικού Δικαστηρίου, θα δοθεί η ευκαιρία σε όλους τους δικηγόρους που τους εκπροσωπούν να ακουστούν ενώπιον της Ολομέλειας για το νομικό αυτό θέμα.

 

Προς τούτο εκδίδεται σήμερα η Ανακοίνωση απευθυνόμενη προς  όλους, ώστε όσοι δικηγόροι επιθυμούν να ακουστούν για το ζήτημα αυτό ενώπιον της Ολομέλειας του Διοικητικού Δικαστηρίου, να ενημερώσουν το Πρωτοκολλητείο (με κοινοποίηση στο γραφείο της Προέδρου για εύκολο συντονισμό), ποιές προσφυγές χειρίζονται με αποστολή  καταλόγου, στον οποίο αυτές να καταγράφονται (με τίτλο και αριθμό) εντός 10 ημερών από σήμερα, ώστε να καταγραφούν οι υποθέσεις, καθώς και ο αριθμός των δικηγόρων που θα παρευρεθούν στην αίθουσα κατά την δικάσιμο.

 

Οι συνεκδικασμένες υποθέσεις 40/21 και άλλες ορίστηκαν ήδη στην Ολομέλεια του Διοικητικού Δικαστηρίου στις 31/10/2022 η ώρα 9πμ για Οδηγίες και οι δικηγόροι που θα εκφράσουν την επιθυμία να ακουστούν, ως ανωτέρω θα κληθούν να παρευρεθούν.

 

 

Μ. Καλλιγέρου, ΠΔΔ