SIGNUP
  LOGIN

Ενημερώνεστε ότι όσον αφορά την εκτέλεση αποφάσεων του Πειθαρχικού Συμβουλίου, έχουν παρατηρηθεί περιπτώσεις μη συμμόρφωσης με αποτέλεσμα να εκκρεμεί αριθμός προστίμων που έχουν επιβληθεί βάσει των σχετικών προβλεπόμενων διατάξεων.

Ως εκ τούτου, το Πειθαρχικό Συμβούλιο έχει αποφασίσει όπως προβεί στις δέουσες ενέργειες που υπαγορεύει η διαδικασία για την εκτέλεση των εν λόγω αποφάσεων.

Σύμφωνα με το άρθρο 17 (8) του Περί Δικηγόρων Νόμου (Κεφ. 2), προκύπτει ότι οι αποφάσεις μπορούν να εκτελεστούν με τον ίδιο τρόπο που εκτελούνται οι αποφάσεις ποινικών δικαστηρίων. 

«Κάθε απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου θεωρείται ως διάταγμα δικαστηρίου συνοπτικής δικαιοδοσίας και εκτελείται κατά τον ίδιο τρόπο όπως το διάταγμα του εν λόγω δικαστηρίου.»

Βάσει των ανωτέρω, κατήγοροι του Πειθαρχικού Συμβουλίου παρουσιάζοντας α)διοριστήριο έγγραφο, β) πρωτότυπο έντυπο πειθαρχικής απόφασης του Πειθαρχικού Συμβουλίου και γ) συνοδευτική επιστολή στα κατά τόπους πρωτοκολλητεία θα ολοκληρώνεται η διαδικασία έκδοσης εντάλματος εκτέλεσης της πειθαρχικής απόφασης.

Το Ανώτατο Δικαστήριο έχει ήδη προβεί σε ενημέρωση των πρωτοκολλητείων με επιστολή του ημερομηνίας 21 Σεπτεμβρίου 2023.

11 Ιουνίου 2024  
Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος