SIGNUP
  LOGIN

Πραγματοποιήθηκε χθες 18/6/2024 στο Ανώτατο Δικαστήριο η τελετή παρουσίασης των νεοεγγραφέντων δικηγόρων στην παρουσία του Γενικού Εισαγγελέα, της Προέδρου και των Δικαστών του Ανωτάτου Δικαστηρίου και του Προέδρου του ΠΔΣ.

Καλωσορίζοντας τους νέους δικηγόρους ο κ. Βορκάς σημείωσε ότι θα ακολουθήσουν ένα λειτούργημα με απαιτήσεις και καθημερινές προκλήσεις. Στο σύγχρονο ανταγωνιστικό περιβάλλον, το πλέον απαραίτητο προσόν, επεσήμανε, είναι η μαθησιακή ευελιξία και η απόκτηση δεξιοτήτων που να ανταποκρίνονται στο σήμερα.

Υπογραμμίζοντας τον θεσμικό ρόλο του δικηγόρου σε μια δημοκρατική πολιτεία, ως συλλειτουργού της δικαιοσύνης, τόνισε ότι οι  δικηγόροι έχουμε να  επιτελέσουμε το ύψιστο λειτούργημα που συνδέεται με την εφαρμογή των κανόνων του δικαίου, για την υπεράσπιση των ατομικών ελευθεριών και των κοινωνικών δικαιωμάτων των πολιτών.

«Έχετε λάβει σημαντικές γνώσεις αλλά και χρήσιμες εμπειρίες, κατά τον χρόνο των σπουδών και της άσκησής σας. Αυτές τις γνώσεις και εμπειρίες καλείστε πλέον να πολλαπλασιάσετε, να τις εμπλουτίσετε και να τις αξιοποιήσετε σε πρακτικό επίπεδο. Στην καθημερινή σας πράξη να είστε προσηλωμένοι στις βασικές αρχές του δικηγορικού επαγγέλματος: την εξυπηρέτηση της αλήθειας και του δικαίου με ανεξαρτησία, ελευθερία και αξιοπρέπεια. Να εργάζεστε με επαγγελματισμό, συνέπεια και σεβασμό προς τους εντολείς σας, προς τους συναδέλφους σας και προς το δικαστήριο και τη δικαστική διαδικασία.», σημείωσε.

Ευχόμενος στους νέους δικηγόρους κάθε επιτυχία στο νέο τους ξεκίνημα, τους παραίνεσε να αναπτύξουν τη συναδελφική αλληλεγγύη από τα πρώτα βήματα της επαγγελματικής τους πορείας, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι οι εμπειρότεροι συνάδελφοι οφείλουμε να είμαστε δίπλα στους νέους ουσιαστικά και ωφέλιμα. Επίσης, διαβεβαίωσε για την υποστήριξη του ΠΔΣ τόσο σε θέματα εκπαίδευσης όσο και ενημέρωσης για θέματα που αφορούν την άσκηση του δικηγορικού επαγγέλματος.

448159198 440300365382758 8305335962918820440 n