SIGNUP
  LOGIN

Κ Υ Κ Λ Ο Φ Ο Ρ Η Σ Ε

Κυκλοφόρησε το 1ο τεύχος (Γενάρη-Ιούνη) 2024 (55ος τόμος)

του (τριμηνιαίου) εξαμηνιαίου περιοδικού

«ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ»

                                                                                                                   ISSN: 1986-2342

Σύνταξη-Επιμέλεια ύλης: Σωτήρης Λιασίδης, πρώην Πρόεδρος Οικογενειακού Δικαστηρίου

Η κυκλοφορία της Επιθεώρησης Οικογενειακού Δικαίου για 15η συνεχή χρονιά, αποτελεί, πλέον, γεγονός. Στο παρόν 55ο τεύχος παρατίθενται 3 άρθρα (παρουσιάσεις) τα οποία καταπιάνονται, αμιγώς, με θέματα Οικογενειακού Δικαίου. Ακολουθεί η επισκόπηση 8 αποφάσεων του Ανώτατου Δικαστηρίου σχετικές με το Οικογενειακό Δίκαιο. Περαιτέρω γίνεται ανάλυση 13 αποφάσεων του Εφετείου (από εφέσεις από τα Οικογενειακά Δικαστήρια), και παρατίθενται σχόλια και παρατηρήσεις. Στη συνέχεια, δημοσιεύονται αυτούσιες 5 αποφάσεις Οικογενειακών Δικαστηρίων. Γίνεται, επίσης, περίληψη 15 αποφάσεων Διοικητικού Δικαστηρίου, σχετικών με τις οικογενειακές σχέσεις, ως επίσης γίνεται αναφορά και σε 2 αποφάσεις του νεοσύστατου Δικαστηρίου Παίδων.

Κάτω από τον τίτλο «Ευρωπαϊκά Θέματα» παρουσιάζεται περίληψη 17 αποφάσεων του Δ.Ε.Ε., 10 αποφάσεων Εισαγγελέων της Ε.Ε., και 14 αποφάσεις του Ε.Δ.Α.Δ., όλες σχετικές με διάφορες πτυχές του Οικογενειακού Δικαίου και των οικογενειακών σχέσεων, γενικότερα.

Η ύλη του τεύχους αυτού, εμπλουτίζεται με την περίληψη πληθώρας αποφάσεων Αγγλικών δικαστηρίων (34 στο σύνολο) και 8 αποφάσεων Ελληνικών δικαστηρίων, όλες σχετικές με το οικογενειακό δίκαιο.

Γίνεται, περαιτέρω, παράθεση πρόσφατης νομοθεσίας (5 Νόμοι), 3 Κανονισμών και διάφορων νομοσχεδίων σχετικών με τις οικογενειακές σχέσεις, ως επίσης γίνεται αναφορά σε 8 νομοθετήματα Ελληνικών Θεσμών. Τέλος, απεικονίζονται ειδήσεις του Νομικού Συμβουλίου και βιβλιοπαρουσίαση.

Το τεύχος αυτό, διατίθενται από τους δικηγορικούς συλλόγους. Τιμή παρόντος τεύχους €50-, ετήσια συνδρομή €90-.

Αρκετοί αναγνώστες έγιναν ήδη συνδρομητές του περιοδικού σε ετήσια βάση και τους αποστέλλεται το κάθε τεύχος μόλις κυκλοφορήσει. Σε περίπτωση που υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλα πρόσωπα, μπορούν να στείλουν έντυπο της παραγγελίας τους με όλα τα στοιχεία τους και τον αρ. θυρ. Δικαστηρίου, με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στη διεύθυνση sliasidis@hotmail.com, ούτως ώστε με την κυκλοφορία του κάθε τεύχους, να τοποθετείται στις θυρίδες των Δικαστηρίων που διαθέτει ο κάθε δικηγόρος.

Κείμενα για δημοσίευση είναι ευπρόσδεκτα και μπορούν να αποσταλούν προς δημοσίευση σε ηλεκτρονική μορφή με e-mail στη διεύθυνση sliasidis@hotmail.com

Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το συγγραφικό έργο του Σ. Λιασίδη μπορείτε να αντλήσετε κάτω από τον τίτλο «Νομικά Συγγράμματα», από το επαγγελματικό facebook page www.facebook.com/sotirisliasides