SIGNUP
  LOGIN

Αντιπροσωπεία του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου (ΠΔΣ) υπό τον Πρόεδρο κ. Μιχάλη Βορκά και αποτελούμενη από τους κ.κ. Στέφανο Σκορδή, Λουίζα Πρωτοπαπά, Νικόλα Κωνσταντινίδη και Χριστάκη Μούσκο συμμετέχει στο 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δικηγορικών Συλλόγων που πραγματοποιείται στην Αλεξανδρούπολη μεταξύ 3-6 Οκτωβρίου 2024 με θέμα «Από τη δικηγορία που Ζούμε, στη δικηγορία που αξί-Ζούμε» στο οποίο συμμετέχουν εκπρόσωποι του δικηγορικού σώματος από όλη την Ελλάδα.

Στην επίσημη έναρξη του Συνεδρίου χαιρετισμούς απηύθυναν, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Γιώργος Φλωρίδης, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, κ. Ιωάννης Μπούγας, εκπρόσωποι των Κοινοβουλευτικών κομμάτων, της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, κ. Μιχάλης Βορκάς, ενώ ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και Πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδας, κ. Δημήτρης Βερβεσός προέβη στην εισαγωγική του ομιλία.

Οι εργασίες του Συνεδρίου επικεντρώνονται σε μείζονα ζητήματα που αφορούν τη Δικαιοσύνη και τη Δικηγορία με έμφαση σε ζητήματα δεοντολογίας των δικηγόρων, ειδικότερα του ζητήματος του ασυμβίβαστου του δικηγορικού επαγγέλματος με άλλα επαγγέλματα καθώς και την εισδοχή νέων δικηγόρων στο επάγγελμα.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, επανεπιβεβαιώθηκαν οι αδελφικές και διαχρονικές σχέσεις μεταξύ των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας και Κύπρου και η συμπόρευση και συνεργασία τους σε όλα τα επίπεδα.

Στην παρέμβασή του ο Πρόεδρος του ΠΔΣ ανέδειξε τον ρόλο των δικηγόρων ως συλλειτουργών της δικαιοσύνης και υπερασπιστών του κράτους δικαίου και τη δράση τους υπέρ της προστασίας των δικαιωμάτων των πολιτών.

Παράλληλα, υπογραμμίστηκε η υποχρέωση των Δικηγορικών Συλλόγων να εργαστούν για βελτιστοποίηση των συνθηκών  άσκησης του λειτουργήματός μας και για ταχύτερη και ποιοτική απονομή της Δικαιοσύνης.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου συζητούνται βέλτιστες πρακτικές και αντηλλάγησαν απόψεις για θέματα όπως η διεύρυνση και αύξηση της δικηγορικής ύλης, οι αμοιβές των νέων δικηγόρων, η αξιοποίηση των τεχνολογικών δυνατοτήτων και η δημιουργία των κατάλληλων υποδομών.

Για τον χαιρετισμό του Προέδρου του ΠΔΣ κ. Μιχάλη Βορκά ΕΔΩ

461303330 2801839563300223 553517844957806043 n

«Η αντιπροσωπεία του ΠΔΣ με τον Υπουργό Δικαιοσύνης της Ελλάδας, κ. Γιώργο Φλωρίδη»