SIGNUP
  LOGIN

ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΧΡ. ΜΙΤΛΕΤΤΟΝ, Ε.Δ.

ΤΗΝ 30.05.2024

---

Α/α ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

1. ΓΕΝ.ΑΙΤ. 205/2012 Για Αιτήτρια: Χρ. Α. Κων/νου (κα) για Χριστιάνα Κωνσταντίνου & Σία ΔΕΠΕ Αίτηση ημερομηνίας 21.05.2024 για άδεια εκτέλεσης Εκδίδονται διατάγματα δια του οποίου δίδεται άδεια εκτέλεσης ως η παράγραφος Α της αίτησης εναντίον του Καθ’ ου η αίτηση 2, και ως η παράγραφος Β της αίτησης. Η αίτηση όσον αφορά τους Καθ’ ων η αίτηση 1 και 3 παραμένει για εξέταση την 19.06.2024 ώρα 08:30. Συμπληρωματική ένορκη δήλωση να καταχωριστεί το αργότερο 2 ημέρες προηγουμένως. Εάν δεν μπορεί να εξηγηθεί η μη λήψη μέτρων, να επιδοθεί η αίτηση στους Καθ’ ων η αίτηση 1 και 3.

2. ΓΕΝ.ΑΙΤ. 217/2012 Για Αιτήτρια: Χρ. Α. Κων/νου (κα) για Χριστιάνα Κωνσταντίνου & Σία ΔΕΠΕ Αίτηση ημερομηνίας 21.05.2024 για άδεια εκτέλεσης Εκδίδεται διάταγμα δια του οποίου δίδεται άδεια εκτέλεσης ως η παράγραφος Α της αίτησης.

3. ΑΓΩΓΗ 1637/2016 Για Ενάγουσα: Δ. Καρακώστα (κα) για Ανδρέας Δημητριάδης & Σία ΔΕΠΕ, για Εναγόμενους: καμία εμφάνιση (Π. Αγγελίδης & Σία ΔΕΠΕ), Εναγόμενοι: παρόντες Δήλωσαν και οι δύο πλευρές ότι έχουν καταλήξει να εκδοθεί απόφαση ως οι αναδομημένοι λογαριασμοί. Υποβλήθηκε ήδη αίτηση για ένταξη στο σχέδιο ενοίκιο έναντι δόσης, το αποτέλεσμα της οποίας δεν θα επηρεάσει την έκδοση απόφασης. Είναι θέμα πολύ λίγων ημερών να ολοκληρωθούν οι αναδομημένοι λογαριασμοί. Με βάση αυτά τα δεδομένα, στη βάση των εκατέρωθεν δηλώσεων, που δεσμεύουν, εφόσον η αγωγή δεν θα προωθηθεί για εκδίκαση, κάτι που έπρεπε να γίνει σήμερα, η υπόθεση μένει εκτός του προγράμματος των ακροάσεων και η αγωγή παραμένει για δήλωση συμβιβασμού 01.07.2024 ώρα 08:30. Εκκρεμεί στο Δικαστήριο μόνον για σκοπούς δήλωσης συμβιβασμού.

4. ΑΓΩΓΗ 1639/2016 Για Ενάγουσα: Δ. Καρακώστα (κα) για Ανδρέας Δημητριάδης & Σία ΔΕΠΕ, για Εναγόμενους: καμία εμφάνιση (Π. Αγγελίδης & Σία ΔΕΠΕ), Εναγόμενοι: παρόντες Δήλωσαν και οι δύο πλευρές ότι έχουν καταλήξει να εκδοθεί απόφαση ως οι αναδομημένοι λογαριασμοί. Υποβλήθηκε ήδη αίτηση για ένταξη στο σχέδιο ενοίκιο έναντι δόσης, το αποτέλεσμα της οποίας δεν θα επηρεάσει την έκδοση απόφασης. Είναι θέμα πολύ λίγων ημερών να ολοκληρωθούν οι αναδομημένοι λογαριασμοί. Με βάση αυτά τα δεδομένα, στη βάση των εκατέρωθεν δηλώσεων, που δεσμεύουν, εφόσον η αγωγή δεν θα προωθηθεί για εκδίκαση, κάτι που έπρεπε να γίνει σήμερα, η υπόθεση μένει εκτός του προγράμματος των ακροάσεων και η αγωγή παραμένει για δήλωση συμβιβασμού 01.07.2024 ώρα 08:30. Εκκρεμεί στο Δικαστήριο μόνον για σκοπούς δήλωσης συμβιβασμού.

5. ΑΓΩΓΗ 141/2017 Για Ενάγοντα: Π. Φιλίππου για Πολύκαρπος Φιλίππου & Συνεργάτες ΔΕΠΕ, για Εναγόμενους 1 και 2: Α. Χρ. Ανδρέου, για Εναγόμενη 3: Α. Αθνίμου (κα) για Ανδρέας Δημητριάδης & Σία ΔΕΠΕ Η υπόθεση προγραμματίζεται εκ νέου για Ακρόαση την 11.11.2024 ώρα 10:30. Με τις υφιστάμενες οδηγίες ακρόασης. Έξοδα στην πορεία.

6. ΕΦΕΣΗ 61/2018 Για Εφεσείοντες: Α. Φλουρή (κα) για Κάκκουρας & Παναγίδης ΔΕΠΕ, για τους Εφεσείοντες, για Εφεσίβλητο: Α. Μελάς, Δικηγόρος της Δημοκρατίας Δίδεται επιφυλαχθείσα απόφαση. Για τους λόγους που εξηγούνται στο κείμενο της απόφασης, η Έφεση δεν υποβλήθηκε παραδεκτά εναντίον εφέσιμης απόφασης, γνωστοποίησης ή ειδοποίησης του Διευθυντή με βάση το Κεφ.224, και δεν μπορεί να επιτύχει. Ειδικότερα, η μεταβίβαση τίτλου επί εγγραφής προς την Κυπριακή Δημοκρατία κατόπιν απαλλοτρίωσης είναι βάσει του άρθρου 13 Ν.15/1962. Η απόφαση που εκδίδεται από Δικαστήριο στο πλαίσιο παραπομπής δεν υπόκειται σε «ανανέωση» ή «άδεια εκτέλεσης». Εφόσον ολοκληρώθηκε το έργο για το οποίο έγινε η απαλλοτρίωση, έπρεπε να γίνει η εγγραφή της απαλλοτριωθείσας έκτασης στο όνομα της απαλλοτριούσας αρχής. Το πρόβλημα, για τους Εφεσείοντες, ήταν ότι το Δικαστήριο, με την απόφαση που εξέδωσε στην Παραπομπή 158/1987 Ε.Δ. Πάφου, είχε καταλήξει σε μηδενική αποζημίωση, αποδεχόμενη την εκτίμηση της απαλλοτριούσας αρχής, ερήμην των ιδιοκτητών, απόφαση που δεν ακυρώθηκε και ισχύει. Δεν μπορεί να ανατραπεί δια Έφεσης κατά της επακόλουθης μεταβίβασης της απαλλοτριωθείσας έκτασης στην απαλλοτριούσα αρχή, με επιχείρημα πως δεν καταβλήθηκε αποζημίωση ή ότι δεν «ανανεώθηκε» η απόφαση. Ενδεχομένως άλλη θεραπεία να έπρεπε να αναζητηθεί. Η Έφεση

απορρίπτεται. Τα έξοδα ακολουθούν το αποτέλεσμα και επιδικάζονται υπέρ της Εφεσίβλητης και εναντίον των Εφεσειόντων, λόγω της έκτασης των διαδικασιών, όπως υπολογιστούν από τον Πρωτοκολλητή και εγκριθούν από το Δικαστήριο.

7. ΑΓΩΓΗ 893/2018 Για Ενάγοντα: Μ. Μιλτιάδου, για Εναγόμενο: καμία εμφάνιση (Σ. Σάββα) Παρέμεινε η αγωγή για οδηγίες σήμερα, για να τακτοποιηθεί το ζήτημα της εκπροσώπησης του Εναγόμενου. Ο φάκελος μένει σε εκκρεμότητα στο Δικαστήριο μέχρι αύριο 31.05.2024 ώρα 08:30, να υπάρξει ενημέρωση για την προώθηση της υπεράσπισης του Εναγόμενου.

8. ΑΓΩΓΗ 1105/2018 Για Ενάγοντα: Μ. Πανταζή-Σταυρινού (κα) για Κούσιος, Κορφιώτης Παπαχαραλάμπους ΔΕΠΕ, για Εναγόμενους: Στ. Ερωτοκρίτου ΔτΔ Η αγωγή παραμένει για επίτευξη συμβιβασμού & προγραμματισμό για τελευταία φορά την 02.07.2024 ώρα 08:30. Σε περίπτωση που η αγωγή θα προωθηθεί για εκδίκαση, να ακολουθηθούν οι οδηγίες που είχαν δοθεί την 15.02.2024. Έξοδα στην πορεία.

9. ΑΓΩΓΗ 690/2019 Για Ενάγουσα: Χρ. Παναγιώτου (κα) Michael Kyprianou & Co LLC), για Εναγόμενη: Αριστείδης για A.G. Erotokritou LLC), διάδικοι: απόντες Η αγωγή παραμένει για Οδηγίες (διαχείριση & προγραμματισμό) την 20.09.2024 ώρα 08:30. Να ξεκαθαρίσει τι ακριβώς θα εκδικαστεί όσον αφορά τα αμφισβητούμενα τιμολόγια και τις αμφισβητούμενες εργασίες. Τυχόν έγγραφα που έχουν αποκαλυφθεί και δεν έχουν τύχει ανταλλαγής, να γίνει η ανταλλαγή εντός 30 ημερών από σήμερα. Τυχόν παραδεκτά γεγονότα, να δηλωθούν την επόμενη δικάσιμο. Έξοδα στην πορεία.

10. ΠΑΡ/ΜΠΗ 53/2020 Για Απαιτήτρια: Α. Ανθίμου (κα) για Ανδρέας Δημητριάδης & Σία ΔΕΠΕ, για Απαλλοτριούσα Αρχή: Στ. Ερωτοκρίτου ΔτΔ Η υπόθεση είναι ορισμένη για Ακρόαση. Στο πρόγραμμα του Δικαστηρίου σήμερα και στον άμεσο χρόνο υπάρχουν παλαιότερες υποθέσεις, της χρονικής περιόδου 2015-2019 που έχουν προτεραιοποιηθεί για να ακουστούν, περιλαμβανομένων υποθέσεων της ίδιας φύσης με την παρούσα, με αποτέλεσμα να μην παρέχεται χρόνος για έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας της παρούσας σήμερα. Η υπόθεση προγραμματίζεται εκ νέου για Ακρόαση την 11.03.2025 ώρα 10:30. Έξοδα στην πορεία. Ο εκτιμητής της Απαιτήτριας να είναι παρών με την ίδια κλήση, να ενημερωθεί από τους δικηγόρους της Απαιτήτριας για την ημερομηνία.

11. ΑΓΩΓΗ 531/2020 Για Ενάγουσα: Ιωάννου (κα) για Χριστόφορος Ιωάννου ΔΕΠΕ, για Εναγόμενη 3: Κ. Μενοίκου (κα) για Φοίβος, Χρίστος Κληρίδης & Συνεργάτες ΔΕΠΕ, διευθυντής Εναγόμενης 3: παρών Η αγωγή παρέμεινε για μνεία, για να εξηγηθεί στο Δικαστήριο τι ακριβώς θα εκδικαστεί, με δεδομένη την εξώδικη διευθέτηση της υπόθεσης με τους Εναγόμενους 1 και 2 και τη φύση της ανταπαίτησης της Εναγόμενης 3 που αφορά έγγραφα εγγύησης/υποθήκευσης, αλλά και να εξηγηθεί γιατί χρειάζεται τέτοια έκταση μαρτυρίας, περιλαμβανομένης μαρτυρίας αρχιτέκτονα. Έγινε εκτενής συζήτηση της υπόθεσης, ωστόσο ο διευθυντής της Εναγόμενης 3 δεν μπόρεσε να βοηθήσει τη συζήτηση. Ανέφερε κατά νου μια εντελώς διαφορετική υπόθεση της Εναγόμενης 3, βάσει πληροφοριών που αποκτήθηκαν εκ των υστέρων, ότι η Alpha Bank δεν ήταν ιδιοκτήτρια των χρημάτων για τα οποία ήγειρε αγωγή και έλαβε και το ακίνητο, για την οποία ενδεχομένως να χρειάζεται ένα ξεχωριστό δικονομικό πλαίσιο από το υφιστάμενο. Η συνήγορος της Ενάγουσας ζήτησε την άδεια να αποσύρει την αγωγή εναντίον της Εναγόμενης 3 ως άνευ αντικειμένου, λόγω εξόφλησης του χρέους, και κάθε πλευρά τα έξοδά της, ζητώντας αντίστοιχα απόρριψη της ανταπαίτησης ως έχει, αλλά δεν υπήρχε δυνατότητα τοποθέτησης επί του αιτήματος. Ήταν οι οδηγίες του Δικαστηρίου οι δικηγόροι που χειρίζονται την υπόθεση να είναι παρόντες σήμερα, για να εξεταστεί το αντικείμενο της δίκης, πριν οριστεί η υπόθεση για ακρόαση. Η αγωγή παραμένει για έλεγχο της προώθησής της & προγραμματισμό την 03.06.2024 ώρα 11:00. Με τις ίδιες οδηγίες. Τα σημερινά έξοδα επιδικάζονται υπέρ της Ενάγουσας και εναντίον της Εναγόμενης 3, όπως θα καθοριστούν στο τέλος της διαδικασίας της αγωγής.

12. ΑΓΩΓΗ 537/2020 Για εξ ανταπαιτήσεως Ενάγουσα: Κ. Μενοίκου (κα) για Φοίβος, Χρίστος Κληρίδης & Συνεργάτες ΔΕΠΕ, για εξ ανταπαιτήσεως Εναγόμενη: Ιωάννου (κα) για Χριστόφορος Ιωάννου ΔΕΠΕ, διευθυντής εξ ανταπαιτήσεως Ενάγουσας: παρών Η υπόθεση είναι ορισμένη την 03.06.2024. Κατόπιν αιτήματος, επιλαμβάνομαι και σήμερα της υπόθεσης, προς συζήτηση σε συνάρτηση με την αγωγή 531/2020, που είναι ορισμένη σήμερα. Η συζήτηση της 531/2020 δεν κατέληξε προς το παρόν κάπου, λόγω της απουσίας των δικηγόρων που την χειρίζονται, επομένως, παρέμεινε την 03.06.2024, ημερομηνία κατά την οποία παραμένει και η παρούσα υπόθεση, ως έχει, αντί 08:30, στις 11:00.

13. ΑΓΩΓΗ 1053/2021 Για Ενάγουσα/Αιτήτρια: Ε. Θεοδώρου (κα) για Α. Κακογιάννης & Συνεργάτες ΔΕΠΕ, για Εναγόμενους/Καθ’ ων η αίτηση: Χ. Αργυρού (κα) προσωπικά και για Ε. Αντωνίου (κα) Αίτηση ημερομηνίας 20.09.2023 για απόφαση λόγω παράλειψης καταχώρισης ΕΥ

Άδεια δίδεται, η αίτηση αποσύρεται και απορρίπτεται άνευ βλάβης, χωρίς έξοδα. Αίτηση ημερομηνίας 29.005.2024 για τροποποίηση Εφόσον δεν υπάρχει ένσταση και η τροποποίηση αφορά σε έναν αριθμό, και συνιστά τυπογραφικό λάθος, επιτρέπεται η τροποποίηση/διόρθωση να γίνει επί των υφιστάμενων δικογράφων, με σχετικές μονογραφές, και δεν χρειάζεται η καταχώριση τροποποιημένων δικογράφων για τον λόγο αυτό. [γίνεται διόρθωση του τυπογραφικού λάθους ενώπιον του Δικαστηρίου]

14. ΑΓΩΓΗ 879/2022 IJ Για Αιτητές: Π. Γ. Κυπριανού, για Καθ’ ης η αίτηση: μη επιδοθείσα Αίτηση έρευνας ημερομηνίας 30.04.2024 Η αίτηση παραμένει για επίδοση την 24.10.2024 ώρα 08:30.

15. ΓΕΝ.ΑΙΤ. 175/2023 IJ Για Εφεσείοντα: Πολύκαρπος Φιλίππου & Συνεργάτες ΔΕΠΕ, για Εφεσίβλητη: Γιώργος Ζ. Γεωργίου & Συνεργάτες ΔΕΠΕ Βάσει της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, άδεια δίδεται, η αίτηση αποσύρεται και απορρίπτεται. Κάθε πλευρά τα έξοδά της. Προηγούμενες διαταγές για έξοδα ακυρώνονται.

16. ΑΓΩΓΗ 501/2023 IJ Για Ενάγουσα/Αιτήτρια: Χάρης Κουφέττας & Συνεργάτες ΔΕΠΕ Αίτηση ημερομηνίας 16.05.2024 για απόφαση λόγω μη εμφάνισης Εκδίδεται απόφαση υπέρ της Ενάγουσας και εναντίον του Εναγόμενου για το ποσό των €9.000,00, πλέον νόμιμος τόκος ετησίως από την 16.06.2023 μέχρι εξόφλησης, πλέον για τα δικηγορικά έξοδα €1.340,00, πλέον Φ.Π.Α., πλέον νόμιμος τόκος ετησίως από την 16.06.2023 μέχρι εξόφλησης.

17. ΑΓΩΓΗ 1003/2023 IJ Για Ενάγουσα: Ε. Ιωάννου (κα) για Μέρκουρης Τελώνης & Γιολάντα Ζυμπουλάκη Τελώνη ΔΕΠΕ, για Εναγόμενη: Χρ. Κων/νου (κα) για Γ. Χατζηνεοφύτου & Σία ΔΕΠΕ Η αγωγή τέθηκε ενώπιον του Δικαστηρίου για οδηγίες, κατόπιν κλήσης για οδηγίες της Ενάγουσας. Δίδονται οδηγίες: η Ενάγουσα και η Εναγόμενη, εντός 60 ημερών από σήμερα, να καταχωρίσουν ένορκη δήλωση αποκάλυψης εγγράφων και αντίγραφα τυχόν εγγράφων που θα τύχουν αποκάλυψης να δώσουν στην άλλη πλευρά. Η αγωγή ορίζεται για Οδηγίες την 24.10.2024 ώρα 08:30. Έξοδα στην πορεία.

Επικοινωνία: Έλ. Χριστοφίδου (στενογράφος): τηλ.: 26802737 e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. (για επείγοντα: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. )

Συνεχιζόμενες ακροάσεις

Υπόθεση Αντικείμενο Δικάσιμος Σχόλια Δικηγόροι

1. Αγωγή 2887/2015 Κοινόχρηστα 31.05.2024 Συνεχιζόμενη – προς ολοκλήρωση Γ. Ζυμπουλάκη Κ. Χιταρίδου

2. Αγωγή 61/2016 Συμβατική διαφορά 17.06.2024 01.07.2024 Συνεχιζόμενη Ν. Καλλής Ευφρ. Γεωργιάδου

3. Αγωγή 609/2016 Κοινόχρηστα 06.06.2024 10.06.2024 Συνεχιζόμενη Δ. Καρακώστα Π. Γεωργίου