SIGNUP
  LOGIN

Συνάντηση γνωριμίας και ενημέρωσης πραγματοποιήθηκε στις 4/4/24 μεταξύ της Επιτροπής Εθελοντισμού και Κοινωνικής Ευθύνης του ΠΔΣ και του οργανισμού  «Hope for Children».

Στο πλαίσιο της συνάντησης αναπτύχθηκαν οι άξονες δράσης του οργανισμού και τα προγράμματα που υλοποιεί, συζητήθηκαν θέματα, μεταξύ άλλων, ο θεσμός της ανάδοχης οικογένειας, το σπίτι του παιδιού, οι στέγες που φιλοξενούν παιδιά που έχουν δεχτεί σεξουαλική κακοποίηση, οι παροχές που προσφέρονται όπως νομική, εκπαιδευτική και ψυχολογική υποστήριξη, και αντηλλάγησαν απόψεις για τρόπους ανάπτυξης επωφελούς συνεργασίας.

Συζητήθηκε επίσης η δυνατότητα εκπαίδευσης μελών του ΠΔΣ στη διεξαγωγή βιωματικών εργαστηρίων συνδράμοντας έτσι ενισχυτικά στην υλοποίηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που παρέχει ο οργανισμός σε μαθητές/μαθήτριες όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων σε παγκύπρια βάση.

Τα εργαστήρια αναφέρονται στα Δικαιώματα του Παιδιού, Ρατσισμό, Διαφορετικότητα, Πρόληψη στη σεξουαλική κακοποίηση, Σχολικό εκφοβισμό, Διαχείριση θυμού, Πρόληψη στη προβληματική χρήση τυχερών παιχνιδιών και άλλων θεματικών σχετικές με το παιδί.  Η εκπαίδευση των εκπαιδευτών που διεξάγουν εργαστήρια εκ μέρους του «Hope For Children» CRC Policy Center παρέχεται από το τμήμα Εκπαίδευσης και Ευαισθητοποίησης του Οργανισμού και περιλαμβάνει τόσο κατανόηση του θεωρητικού υπόβαθρου της μη τυπικής εκπαίδευσης, όσο και πρακτική εξάσκηση στη μεθοδολογία των βιωματικών εργαστηρίων. 

Για πληροφορίες σχετικά με τα εκπαιδευτικά προγράμματα ΕΔΩ

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν το σχετικό έντυπο και να το αποστείλουν στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Για περαιτέρω πληροφορίες ή διευκρινίσεις, μπορείτε να καλέσετε στο 22103234.

-------------------------------------------------------------------------------

«1ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο για την Αναδοχή στην Κύπρο»

Το “Hope For Children” CRC Policy Center, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αναδοχής, διοργανώνει το «1ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο για την Αναδοχή στην Κύπρο», υπό την αιγίδα της Υφυπουργού Κοινωνικής Πρόνοιας, κας Μαριλένας Ευαγγέλου.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 31 Μαΐου 2024, μεταξύ των ωρών 08:30-16:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων Πασχάλη Πασχαλίδη, του κτηρίου Διοίκησης της Ελληνικής Τράπεζας στη Λευκωσία.

Για περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ