SIGNUP
  LOGIN

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του ΠΔΣ και του Κυπριακού Κέντρου Διαιτησίας και Διαμεσολάβησης CAMC με τον Κυπριακό Οργανισμό Προσέλκυσης Επενδύσεων (CIPA), η οποία είχε ως κύριο στόχο την επίτευξη συνεργασίας για την προώθηση των εναλλακτικών μεθόδων επίλυσης διαφορών, της διαιτησίας και της διαμεσολάβησης.  

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν εκ μέρους του CIPA ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Ευγένιος Ευγενίου, ο Αντιπρόεδρος κ. Σπύρος Βασιλείου, και η Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια κα Λία Ριρή, και εκ μέρους του ΠΔΣ ο Πρόεδρος και Μέλη του ΔΣ, η Εκτελεστική Διευθύντρια και ο Πρόεδρος και Μέλη του ΔΣ του CAMC. 

O Πρόεδρος του ΠΔΣ αναφέρθηκε επιγραμματικά στο ιστορικό του Κέντρου και στην ανάγκη εκσυγχρονισμού της οικείας νομοθεσίας για την οποία πραγματοποιήθηκε ήδη σχετική συνάντηση με το αρμόδιο Υπουργείο. Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του CAMC κ. Αντρέας Μιχαηλίδης ανέπτυξε τα πλεονεκτήματα της θεσμικής διαιτησίας, τους άξονες δράσης και τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Κέντρου και αναφέρθηκε στην ύπαρξη μητρώων Διαιτητών/Διαμεσολαβητών εγνωσμένου κύρους με υψηλά κριτήρια ένταξης, σημειώνοντας την ανάγκη συμπερίληψης στα συμβόλαια ρητρών υπαγωγής σε διαιτησία, προκειμένου οι διαφορές να παραπέμπονται στο CAMC προς επίλυση.  

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του CIPA υπογράμμισε τη σημασία της προώθησης των συγκεκριμένων εξωδικαστικών μορφών επίλυσης διαφορών και της υπαγωγής υποθέσεων στο CAMC, η αξιοποίηση των οποίων μπορεί να αποτελέσει θετική παράμετρο για την οικονομική ανάπτυξη και την προσέλκυση επενδύσεων στην Κύπρο. Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε ότι είναι απαραίτητο όπως προσδοθεί αξιοπιστία στο Κέντρο προκειμένου να εδραιωθούν οι υπηρεσίες του και κατέθεσε ως εισήγηση την πραγματοποίηση επαφών με οργανισμούς, επιχειρηματίες και επενδυτές αρχικά της Κύπρου και ακολούθως του εξωτερικού, με παράλληλη ενέργεια τη διοργάνωση κοινού ενημερωτικού συνέδριου για την ύπαρξη και τις υπηρεσίες του Κέντρου και των εναλλακτικών μεθόδων επίλυσης διαφορών.

Τέλος, ΠΔΣ και CIPA συμφώνησαν για τη διατήρηση και περαιτέρω ανάπτυξη τακτικής επικοινωνίας και συνεργασίας για  την οργανωμένη προώθηση και εμπέδωση των εν λόγω εναλλακτικών μεθόδων επίλυσης διαφορών, οι οποίες δίνουν ώθηση στην επιχειρηματικότητα και συμβάλλουν στην ανάπτυξη της οικονομίας.

445725333 482960494110417 2097367730994920167 n